Budapesti Tátra Sóbarlang | Sóterápia » A szabályozott száraz sóterápia – Halomed sógenerátorral

A szabályozott száraz sóterápia – Halomed sógenerátorral

Száraz sóterápia

 

Tudósok  fejlesztették ki az orvosi minősítéssel rendelkező sógenerátorokat, melyek tökéletesebben utánozzák a természetes sóbányák és sóbarlangok mikroklímáját. A sóterápia hatásának fő tényezője  a sógenerátorok által darált száraz sóaeroszol (1-5 mikron nagyságú szemcsék), amelynek részecskéi negatív elektromos töltéssel bírnak. A természetes sóbányákban előforduló kősó aeroszoljának helyiségekbe történő adaptálásával jött létre a sóterápia.

A szabályozott száraz sóaeroszolos terápia teszi lehetővé a – földalatti természetes sóbarlangokkal pontosan megegyező – optimális és folyamatosan szabályozott mikroklíma létrehozását bárhol a föld felszíne felett.

Ily módon a Tátra Sóbarlang sógenerátorral biztosított sóterápiája nemcsak a többi, de a természetes sóbarlangos és a többi sóterápiás módszerhez képest is optimális és így maximális hatékonysággal bír. Ezt több, megfelelően ellenőrzött klinikai vizsgálat bebizonyította azokban az országokban, ahol ezt a módszert először gyógyászati terápiaként vezették be.

A Tátra Sóbarlang egyike Magyarország első száraz sóterápiás barlangjainak. A száraz sóterápia legfontosabb előnye a nedves terápiával szemben, hogy a sórészecskék nem telítődnek nedvességgel, emiatt nem akadnak el a felső légutak nyálkahártyáin és eljutnak a tüdő legtávolabbi részéhez, a hörgőkig. Ezen oknál fogva a száraz eljárás tüdőtisztító hatása ötszöröse a nedves eljárásénak.

Már akár 5-15 kezelés után teljesen helyreállíthatjuk a tüdőnk és légútjaink helyes működési folyamatait, megerősíthetjük immunrendszerünket és ezzel egész szervezetünket.

Minderről meggyőződhet Budapest XIII. kerületében, a Tátra Sóbarlangban is!

Hozzászólások lezárva