Budapesti Tátra Sóbarlang | Sóterápia » A sóterápia hatásmechanizmusa

A sóterápia hatásmechanizmusa

Sóterápia és a hatásmechanizmus

 

A sóterápia során a páciens a kezelő helyiségben belélegzi a sógenerátor által a levegőbe juttatott száraz hatóanyagot,  a sóaeroszolt, amely azonnal eljut a légjáratok, a hörgőcskék minden részébe. Ott elolvad, magához vonzza a szennyeződéseket, amelyeket a beteg később felköhög, illetve a véráram metabolikus folyamatai során a szennyeződés elhagyja a szervezetet.

A sóterápiás kezelések hatása orvosilag igazolt, tudományos vizsgálatok tapasztalatai szerint felnőtteknél 88-90%-ban, gyermekeknél 90-96%-ban érhető el jelentős javulás, tünetmentesség.

Részletes klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a kősó magas diszperziójú aeroszolja stimulálja a légutak védekező reakcióját, oldja a nyálkát, hörgőváladék-kiválasztó hatású, erősíti a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet és az immunkorrekciós hatást, valamint növeli a nyálkahártya- fertőzéssel szembeni ellenálló képességét.

A légúti gyulladásos betegségeket (asthmatikus, bronchialis, hurutos, allergiás, fül-orr-gégészeti) megelőzi és magas hatásfokkal kezeli.
Azaz megszünteti a gyulladást, dezinfektál, antibakteriális, köpetet old és erősíti az immunrendszert , vagyis visszaállítja az egészséges állapotokat, jelentősen javítja a tüdőkapacitást és a légzésfunkciókat.

60 orvosi centrumban az orvosok 90%-a pozitív eredményt tapasztalt a sóterápia használatánál, csaknem minden mellékhatás és ellenjavallat nélkül. 68%-uk arról számolt be, hogy a kezelés pozitív pszicho-emocionális hatású volt: a páciensek elégedettek voltak a módszerrel, és élvezték a sóterápiás kezeléseket.

sógenerátor

Ha Ön Budapesten él, akkor akár a lakhelyén is igénybe veheti könnyedén a sóterápiát, s meggyőződhet a sóbarlangban elérhető kedvező hatások valódiságáról: Tátra Sóbarlang, Budapest, 13. kerület.

Hozzászólások lezárva