Budapesti Tátra Sóbarlang | Sóterápia » Szabályozott száraz sóterápia
Bejárat > featured posts > Szabályozott száraz sóterápia

Szabályozott száraz sóterápia

Szabályozott száraz sóterápia

 

A sóbarlangi kúrán résztvevők állapota attól javul, hogy belélegzik a levegőben lebegő, mikroméretű sószemcséket, melyek gyulladáscsökkentő, váladékfelszabadító hatásúak.

Nem mindegy azonban, hogy milyen mennyiségű sómolekula kerül a levegőbe a sóterápiás kezelés során. Ha túl alacsony a sókoncentráció, akkor  a várt hatás elmarad, ha túl magas, akkor bizonyos típusú asztmás betegségeknél kellemetlen tünetek léphetnek fel.  Ezért nyújt egyszerre magas hatékonyságot és nagy biztonságot a Tátra Sóbarlangban alkalmazott technológia, mely az orvosilag optimálisnak tekintett sókoncentrációt hozza létre és tartja fenn a teljes kezelési időben.

Hasonlóan lényeges szempont, hogy az orron és szájon át belélegzett sószemcsék ne akadjanak el, ne tapadjanak le a felső légutakon, hanem jussanak el a hörgőcskékig, a tüdő legtávolabbi pontjaihoz is. A száraz sóterápia jelentősége a nedves terápiával szemben itt mutatkozik meg. Száraz sóterápia esetén a levegő relatív páratartalma a sóbarlangban nem haladhatja meg a 60%-ot. Ennek révén a sószemcsék szárazak maradnak, nem telítődnek vízzel és eljutnak a tüdőbe, hogy ott kifejthessék gyulladáscsökkentő, váladékoldó hatásukat.

Hozzászólások lezárva