Budapesti Tátra Sóbarlang | Sóterápia » A sóterápia jótékony hatása
Bejárat > featured posts > A sóterápia jótékony hatása

A sóterápia jótékony hatása

Sóterápia és hatás

 

Évezredes tapasztalat, hogy a sóbányák levegője enyhíti a köhögést, jótékony hatású a légúti betegségek esetén. A sóbányákban a sónak köszönhetően csíramentes, vírusmentes, valamint baktérium mentes  közeg található.

A  gyógy-közeg működési mechanizmusának legfontosabb tényezője a légzőszervek nyálkahártyájára és a hörgőkre kifejtett hatása: megszünteti a gyulladást, helyreállítja a fiziológiai jellemzőket, illetve a légzőszervek mikroflóráját.
A sóterápia eredményeképpen általánosan  javul a légzés, a légzésfunkció, ami a szervezet egyéb területeinek működését is normalizálja. Az immunerősítő faktor révén a szervezet ellenállóbb lesz.

A nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején, Oroszországban fejlesztették ki a mesterséges sóbarlangokat/sószobákat. Azokat a szobákat, amelyekben a kősó száraz aeroszolját állították elő, „SÓSZOBÁK”-nak nevezték el, a légúti megbetegedések gyógyításának ez a módszere pedig a „SÓTERÁPIA” nevet kapta.

A sóterápia olyan kezelési módszer, amely a természetben előforduló sóbányák mesterségesen létrehozott mikroklímáját használja fel gyógyításra.

A Budapesten és annak környékén élők könnyen kipróbálhatják, már ha szán egy kis időt az egészségére valaki, hiszen a 13. kerületben, a Tátra utcában működik a Tátra Sóbarlang, ahol számos kedvezménnyel veheti igénybe a sóterápiát!

Hozzászólások lezárva